Nieuws

De zoektocht naar alternatives

In researchrapporten was vorige week opvallend veel aandacht voor alternatives. Dat begint een serieuze beleggingscategorie te worden.

De markt voor alternatieve beleggingen wint aan populalriteit. Logisch, dat steeds meer researchrapporten juist hieraan aandacht geven. De 100 assetmanagers, die het meest belegd zijn in alternatives, beheren gezamenlijk 4059 miljard dollar. Dat is een groei van 10% ten opzichte van 2015.

Opinio Pro, de partner van IEXProfs Research, zetten de zeven meest gelezen researchrapporten op een rij. Daar gaan we dan.

  1. In het rapport Alternatives 2017 duikt BNY in de wondere wereld van alternatives. Wat zijn de mogelijkheden? Wat zijn de kansen? Must read.

  2. Global Alternatives Survey 2017 geeft, zoals de titel al suggereert, een overzicht van de belangrijkste trend in deze sector. Onder de top 100 Alternative Asset Managers vormen vastgoedstrategieën met 33% de bulk van het beheerd vermogen. Pensioenfondsen zijn de grootste afnemers.

  3. J.P. Morgan Asset Management blijft positief over aandelen wereldwijd, waarbij de Japanse aandelenbeurs extra positieve aandacht krijgt. Japanse aandelen, die dit jaar wat achter lopen, zijn volgens JPM AM goed gepositioneerd om te floreren in een wereld van stijgende rentes en een robuuste interne vraag.

  4. Mark Haefele geeft zijn maandelijkse update over de assetallocatie van UBS. Interessant is het hoofdstukje behavioural finance waarbij FOMO het gevecht aangaat met FOJI. FOMO is de angst om verdere winsten te missen. FOJI staat voor de angst om te laat in te stappen.

  5. Bill Gross van Janus Henderson geeft zijn eigenzinnige mening in zijn laatste maandelijkse outlook. Wat constant is: de centrale banken doen net niet goed. Eerst verruimden ze te veel, nu dreigen ze te vroeg en te hard op de rem te staan. Belangrijkste quote: “De populariteit van historische modellen zoals de Taylor Rule en de Phillips curve bij Yellen, Bernanke, Draghi en Kuroda, heeft het kapitalisme zoals we dat kenden ernstig vervormd, met alle onbekende gevolgen voor de komende jaren."

  6. ABN Amro voorziet een stijgende olieprijs vanaf de tweede helft van 2018. Voor eind 2019 wordt zelfs rekening gehouden met 75 dollar voor een vat.

  7. In het Tail Risk Report ziet Janus Henderson Investors weinig interessante voor risico gecorrigeerde kansen voor de nabije toekomst. Maar de modale upside outlook wordt in evenwicht gehouden door een gelimiteerde downside.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen