Nieuws

Brand New Day nu ook pensioenbank

Brand New Day betreedt door de overname van de bankactiviteiten van Allianz nu ook de bankpensioenmarkt en heeft er meteen 40.000 klanten bij.

Om ook actief te zijn in de pensioenbankmarkt heeft Brand New Day eerder deze maand een overeenkomst bereikt met Allianz voor de overname van diens bankactiviteiten in Nederland. Voor het uitvoeren van deze activiteiten had het verzekeringsbedrijf een bankvergunning nodig van De Nederlandsche Bank. Deze heeft Brand New Day onlangs verkregen.

“Het ontvangen van een bankvergunning is bijzonder”, aldus de oprichters Kalo Bagijn (zie foto) en Thierry Schaap van Brand New Day, die op dit moment geldt als de jongste bank van Nederland. Volgens hen zijn er de afgelopen 20 jaar in Nederlands slechts zes nieuwe bankvergunningen verleend, waaronder de bankvergunning van BinckBank, en recenter van online bank Bunq en FinTech-bedrijf Adyen.

Met de overname van Allianz Nederland Asset Management breidt Brand New Day zijn klantenbestand uit met 40.000 klanten, die de komende periode naar de nieuwe eigenaar worden overgezet. Daarmee komt het totale klantenbestand van de verzekeraar en bank voor het eerst boven de 200.000 uit. Het beheerd vermogen van Brand New Day stijgt met €500 miljoen naar een totaal van €2,2 miljard.

Steen in de vijver

In de pensioenbankmarkt, die wordt gedomineerd door traditionele banken en verzekeraars, wil Brand New Day gaan concurreren op een zo hoog mogelijke klanttevredenheid.  Bagijn: “Waar de concurrentie in transitie is naar een digitale omgeving, is Brand New Day vanaf dag één een volledige online financial die het bijbehorende kostenvoordeel doorgeeft aan de klant.”

Brand New Day werd in 2010 opgericht door Kalo Bagijn en Thierry Schaap, die eerder al BinckBank hadden opgericht. Bagijn en Schaap verbaasden zich naar eigen zeggen over het gebrek aan concurrentie tussen de levensverzekeraars en besloten daar wat aan te doen door producten aan te bieden met lage kosten en veel service.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?