Nieuws

Knab stopt met Vermogensbeheer en Gemaksbeleggen

Per eind december 2017 stopt Knab met Gemaksbeleggen en verdwijnt ook Vermogensbeheer in de huidige vorm.

Daarvoor in de plaats biedt Knab een nieuwe propositie aan: Knab Beleggen, zo meldt Beleggingsmatch.

"Beleggers die gebruik maken van Gemaksbeleggen en zelf willen blijven beleggen kunnen vanaf januari 2018 niet meer bij de aanbieder terecht en moeten op zoek naar een alternatief. Knab Beleggen richt zich uitsluitend op vermogensbeheer en zal Knab Vermogensbeheer vervangen," aldus Beleggingsmatch.

Uit een mail aan de klanten en een uitgebreide toelichting op het blog van KNAB blijkt dat de invoering van MiFiD II de reden is om de proposities tegen het licht te houden en onder meer afstand te doen van zelfbeleggen.

"Zelfbeleggers hebben tot het einde van het jaar de gelegenheid om over te stappen naar een andere aanbieder, anders verkoopt Knab tegen het einde van het jaar de portefeuille. Als tegemoetkoming voor eventuele aankoopkosten biedt Knab aan Gemaksbeleggers 0,2% over het belegd vermogen", zo laat de aanbieder aan klanten weten.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen