Nieuws

IEX Fonds 40 onder vergrootglas van Citywire

Ook in mei beoordeelde Citywire de portfoliomanagers van de IEX Fonds 40. Wie waren de winnaars? En wie de verliezers?

Dat is het leuke aan Citywire. De Britse fondsenanalist is er stellig van overtuigd dat de prestaties van fondsen hoofdakelijk zijn toe te schrijven aan de keuzes van de verantwoordelijke portfoliomanagers.

Om die reden houdt Citywire de zogenaamde Citywire Manager Rating bij. Dat vertelt hoe portfoliomanagers hebben gepresteerd. Vergelijk het met de sterren van Morningstar, maar Citywire speelt liever op de persoon.

Ook veel van de managers van de IEX Fonds 40 hebben een Citywire-rating, die maandelijks naar boven of naar beneden kan worden bijgesteld. Wat is er in mei met de ratings van de managers van de IEX Fonds 40 gebeurd? Wie gingen aan de bubbbels? Wie durfden niet thuis te komen?

Een upgrade ontvingen Dale Nicholls van Fidelity Pacific Funds, Rami Sidani van Schroder Frontier Markets, Reiko Mito van GAM Star Japan Equity en vooral Asbjørn Trolle Hansen van het Nordea Stable Return Fund, die van geen rating meteen naar een single A ging. 

Verliezers? Amit Mehta en Austin Forey van JPM Emerging Markets Small Cap en Douglas Peebles van het wereldwijde high yield-fonds van AllianceBernstein werden een stapje lager gezet. 

Citywire beoordeelt de managers van de IEX Fonds 40

Citywire beoordeelt in mei 2017 de managers van de IEX Fonds 40

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie