Nieuws

Triodos vastgoedfonds geeft nieuwe aandelen uit

Het Tiodos Vastgoedfonds heeft het voornemen om maximaal 11.463.182 nieuwe gewone aandelen uit te geven.

De emissie vond plaats via een private placement onder gekwalificeerde beleggers en een public placement onder zittende en nieuwe beleggers, die naar verwachting later deze week van start zal gaan. Triodos is nog in afwachting op goedkeuring van het prospectus door de Autoriteit Financiële Markten.

De prijs van de aan te bieden aandelen is vastgesteld op 2,80 euro per aangeboden aandeel (de Aanbiedingsprijs). De emissie stelt het fonds volgens Triodos in staat de balans van het fonds te versterken en verleent daarmee een solide financieringsstructuur voor het uitbouwen van de portefeuille in de toekomst.

"Het biedt het fonds de mogelijkheid nieuwe panden te acquireren die voldoen aan de duurzame criteria van het fonds en daarmee kan het fonds zijn positieve impact in de bebouwde omgeving verder vergroten."

Voorafgaand aan de public placement van nieuwe gewone aandelen heeft een private placement plaatsgevonden. Tijdens de private placement zijn toezeggingen afgegeven door gekwalificeerde beleggers voor het aankopen van 5.357.143 nieuwe gewone aandelen onder dezelfde voorwaarden en voor dezelfde prijs als de aandelen die worden aangeboden tijdens de public placement.

Als gevolg van de private placement worden 5.357.143 nieuwe gewone aandelen uitgegeven voor een bedrag van 15 miljoen euro. De private placement is op woensdag 14 juni 2017 afgerond. De nieuwe gewone aandelen die worden uitgegeven als resultaat van de private placement, zullen per vrijdag 16 juni 2017 genoteerd worden bij Euronext Amsterdam.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Amerikaanse verkiezingen 2020