Nieuws

Nieuw! Met ETP's beleggen in robotisering en cyber security

ETF Securities hoopt Nederlandse beleggers te winnen voor twee indexfondsen die inspelen op de megatrends robotisering en internetbeveliging.

De Britse vermogensbeheerder ETF Securities brengt vandaag drie nieuwe indexfondsen op de Nederlandse beurs. Het gaat om ETF's die beleggen in bedrijven uit de hoek van de automatisering en robotica, internetbescherming. Maar ook voor goudbeleggers is er een nieuw indexfonds van ETF Securities te koop.

Vooral de de twee trend-ETF’s van ETF Securities zijn dit jaar een hit gebleken op andere beurzen. Zo steeg het belegd vermogen van het fonds ROBO Global Robotics and Automation ETF dit jaar al met 233% tot een totaal van 537 miljoen dollar. De ETF was voor het eerst verhandelbaar op de beurs van Londen in 2014.

Het fonds dat zich richt op bedrijven die het internet veiliger proberen te maken, is iets jonger, en heeft inmiddels een belegd vermogen van een kwart miljard dollar. 

Nichemarkten

ETF Securities is een bedrijf dat zich hoofdzakelijk richt op sectorspecifieke ETF’s. Het eerste product dat het op de markt bracht, was een goud-ETF in 2003. Daarvan heeft het bedrijf er nu meerdere. De goud-ETF die nu in Nederland verhandelbaar wordt - ETFS  Physical Swiss Gold -  richt zich op alleen op fysiek goud, dus geem mijnbouwers. 

Volgens ETF Securities is er dit jaar grote belangstelling voor goud als veilige haven. Dit jaar investeerde beleggers bijna een half miljard dollar in goud-ETF’s van ETF Securities.

naam voor SEO

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus