Nieuws

Frederik Bjelland naar Skagen Kon-Tiki

Frederik Bjelland verhuist van Beijing naar Stavanger om het team van het opkomende markten aandelenfonds Skagen Kon-Tiki te versterken.

Skagen Kon-Tiki, het opkomende markten aandelenfonds van het Noorse Skagen, heeft er een nieuwe portfoliomanager bij. Hij luistert naar de naam Frederik Bkelland en hij komt van Norgens Bank Investment Management, waar hij onder meer hoofd Chinese beleggingen was. Daarvoor werkte hij bij Morgan Stanley als aandelenanalist.

Bjelland begint op 28 augustus 2017 bij Skagen, nadat hij zijn verhuizing van Beijing naar Stavanger, Noorwegen heeft afgerond. Hij neemt de plaats in van Kristoffer Stensrud, mede-oprichter van Skagen 15 jaar geleden, die ervoor heeft gekozen om te gaan adviseren. 

Met Bjelland zal het team van Skagen Kon-Tiki bestaan uit hoofd manager Knut Nilsson en portfoliomanager catherine Gether.

Dit is Frederik Bjelland
Frederik Bjelland naar Skagen Kon-Tiki

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus