Nieuws

Niet alle family offices houden van impact investing

Family offices in Duitstalige landen zijn erg terughoudend als het gaat om impact investing. Zij doneren liever geld.

Family offices in Duitstalige landen zijn nog erg terughoudend als het gaat om impact investing, ofwel het beleggen met zowel sociale als economische doeleinden.

Dat stelt Lothar Jakab, oprichter van Steinbeis Consulting, een in Duitsland gevestigde vermogensadviseur die zich richt op sociaal verantwoorde beleggingen in Afrika.

Het belangrijkste wat family offices volgens hem weerhoudt is dat ze moeite hebben met het gemengde karakter van impact investing. "In hun ogen gaat het bij een geldtransactie ofwel om een donatie, dan wel om een belegging. Iets er tussenin begrijpen ze niet."

Risk-reward factor

Jakab is niet de enige die wijst op de terughoudendheid bij Duitse family offices op het gebied van impact beleggen. Eerder kwam NAB Germany in een uitgebreide studie tot eenzelfde conclusie.

NAB wees in dat rapport op de angst bij family offices voor het hoge risico van impact beleggen in verhouding tot het te behalen rendement; de hoge administratieve kosten; het relatief lage aanbod betrouwbare financiële producten en weinig intermediairs met een bewezen trackrecord.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie