MIFID II bij voorkeur minder vaag Prima dat MiFID II er komt, maar de regels mogen wel wat strikter. Dat is de overtuiging van bestuursvoorzitter Arnaud Cosserat van Comgest. 29 mei 2017 10:30 • Door IEXProfs Redactie MIFID II gaat voor een aardverschuiving zorgen in de wereld van het vermogensbeheer. Maar veel regels zijn nog te vaag. Dat blijkt uit uitspraken van Arnaud Cosserat, de bestuursvoorzitter van Comgest, die zijn opgetekend door Citywire Selector. Cosserat verwelkomt de nieuwe regels die vanaf 1 januari 2018 gaan gelden, maar hij vindt tevens dat veel van de nieuwe regels openstaan voor interpretatie. “Ik zou de voorkeur hebben gegeven aan striktere regelgeving”, zegt hij. “Het zou beter zijn geweest om met regels en wetten te komen in plaats van met de richtlijnen waar nu over wordt gesproken. Dan zou er minder sprake zijn van de grijze gebieden die we nu ervaren.” Cosserat geeft als voorbeeld de richtlijn rondom de betalingen voor analistenrapporten van beursmakelaars. Volgens hem is onduidelijk wat wel en wat niet geoorloofd is. “Het lijkt op de situatie dat je naar een restaurant gaat en achteraf inschat wat je zou willen betalen.“ Cosserat heeft liever een systeem waarbij vermogensbeheerders binnen enkele jaren 100% van de analistenkosten voor hun rekening nemen. “Dat is een duidelijk en helder systeem, maar daar is binnen de huidige richtlijnen geen sprake van”, aldus Cosserat. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
ESG 10 jul "Er vindt een filosofische transitie plaats bij biodiversiteitbeleggen" Dat stelt Jeroen Bos, hoofd aandelen bij vermogensbeheerder AXA Investment Managers.
J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management 18 apr "Reshoring biedt mooie kansen voor groene beleggers" Volgens fondsmanager Daniel Lurch van het JSS Sustainable Equity Green Planet fonds van J. Safra Sarasin profiteren met name de duurzaamste bedrijven van de huidige herschikking van de wereldwijde productieketen. Welke dat zijn?
Impactbeleggen 11 apr “Het is fijn om goed te doen” Ook buiten Nederland is impactbeleggen ontdekt. Het Schotse Baillie Gifford bijvoorbeeld lanceerde in 2017 het Positive Change Fund. Vlak voor Pasen was Rosie Rankin, medeverantwoordelijk voor dit fonds, over in Amsterdam voor de tweedaagse Impact Europe Summit in de Beurs van Berlage. Rob Stallinga sprak met haar.
Impactbeleggen 03 apr "Impactbeleggers staan aan de goede kant van de geschiedenis" Hadewych Kuiper, directeur beleggingen bij Triodos IM, is niet onder de indruk van alle berichten dat duurzaam beleggen het beste heeft gehad. "Zo ziet tegenwerking van vooruitgang eruit."
Impactbeleggen 30 jan JSS Green Planet Fund: Kansrijk beleggen in een groene toekomst Beleggen in de toekomst is volgens S. Safra Sarasin beleggen in de groene transitie. Lees meer over het JSS Sustainable Equity Green Planet Fund, dat in de laatste drie jaar niet alleen hard is gegroeid maar ook sterk heeft gepresteerd.
ESG 17 jan ESG is dood, lang leve ESG 2.0! Matt Christensen, hoofd duurzaam en impact beleggen bij Allianz Global Investors, schetst de vijf belangrijkste duurzaamheidsthema's van 2024. Politieke verdeeldheid dreigt het grootste struikelblok te worden.