Nieuws

Vijftien Amerikaanse nachtmerrie-aandelen volgens Goldman

De Amerikaanse aandelenmarkt doet al jaren niks dan stijgen, maar deze vijftien aandelen zouden volgens Goldman Sachs een nachtmerrie kunnen worden.

Om de vijftien nachtmerrie-aandelen te bepalen, maakte de zakenbank gebruik van twee maatstaven. 

 1. Twaalfmaands implied volatility — Dit is de verwachte prijsbandbreedte voor aandeel over het aankomende jaar, berekend aan de hand van opties op het aandeel. 
 2. Twaalfmaands skew - Dit is de mate waarin beleggers hedgen tegen verliezen bij een aandeel, afgezet tegen de mogelijke winsten. Dit wordt berekend aan de hand van de implied volatility-spread tussen eenjarige call en put-contracten op een aandeel. 

Om in aanmerking te komen voor een plekje op de lijst met nachtmerrie-aandelen moeten de aandelen tenminste in het 40ste percentiel of daarboven noteren voor allebeid de maatschaven, aldus Business Insider. 

Dit is het lijstje aandelen waarbij beleggers in Amerikaanse aandelen weg moeten blijven: 

 1. Spark Therapeutics
 2. Dynegy 
 3. Dun & Bradstreet 
 4. GNC Holdings
 5. DaVita
 6. Alnylam Pharmaceuticals
 7. AvalonBay Communities
 8. Hertz Global Holdings
 9. FleetCor Technologies
 10. Seattle Genetics 
 11. Patterson
 12. Flowserve
 13. Macerich
 14. Manitowoc Company
 15. Xylem
De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Lipper Fund Awards 2018