Nieuws

Buffett: Trump laat Amerikaanse economie nog niet groeien

Miljardair-belegger Warren Buffett noemt de invloed van president Trump tot nu toe op de groei van de Amerikaanse economie verwaarloosbaar.

Miljardair-belegger Warren Buffett noemt de invloed van president Trump tot nu toe op de groei van de Amerikaanse economie verwaarloosbaar. “Ik denk niet dat hij iets van een effect geeft gehad op de economie,” zei Buffett tegen CNBC.

De topman van Berkshire Hathaway die Hillary Clinton steunde tijdens de verkiezingen vorig jaar zei verder beleggingsbeslissingen nooit te laten afhangen van zittende of toekomstige presidenten. “Ik heb nog nooit in mijn leven met een president gebeld. Nooit.”

Volgens Trump kunnen zijn voorstellen om belastingen te verlagen en te investeren in infrastructuur de Amerikaanse economie jaarlijks met 3% of meer laten groeien. In het eerste kwartaal van dit jaar kwam de groei uit op het laagste tempo in drie jaar, maar de verwachting van Wall Street is dat in de komende kwartaal een groeispurt zal volgen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Amerikaanse verkiezingen 2020