Nieuws

Morgan Stanley haalt fondsen Vanguard van het schap in VS

Morgan Stanley haalt in de Verenigde Staten de actief beheerde beleggingsfondsen van ’s werelds hardst groeiende fondshuis Vanguard van het schap.

Klanten van Morgan Stanley, het grootste handelshuis ter wereld, hoeven hun posities in fondsen van Vanguard niet te liquideren, maar kunnen geen nieuwe fondsen kopen, zegt een woordvoerder van Morgan Stanley.

Volgens ingewijden is het besluit bijna zeker het gevolg van de weigering van Vanguard om te betalen om in assortiment van Morgan Stanley te worden opgenomen. Het conflict hierover tussen de twee financiële giganten speelt al langer. De meeste fondshuizen betalen Morgan Stanley jaarlijks tussen de 250.000 en 850.000 om op het schap te mogen liggen.

Morgan Stanley wil het aantal actief beheerde beleggingsfondsen die zij klanten aanbiedt met een kwart terugbrengen om de research- en due dilligence-kosten voor beleggingsproducten terug te dringen. De fondsen die van het schap worden gehaald presteren ondermaats, hebben onvoldoende schaalgrootte of er is sprake van belangenverstrengeling. Het gaat om 5% van het totale vermogen dat via Morgan Stanley in ruim 2.300 fondsen is belegd.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus