Nieuws

NN IP Green Bond Fund erkend met klimaatlabel

Het NN Euro Green Bond Fund heeft het LuxFLAG Climate Finance Label ontvangen. Dat bewijst dat de beleggingen bijdragen de huidige klimaatverandering te stoppen.

Het NN Euro Green Bond Fund heeft het LuxFLAG Climate Finance Label ontvangen. Het label geeft aan dat de onderliggende beleggingen bijdragen aan de financiering van initiatieven op het gebied van klimaatverandering. Het NN Eurro Green Bond Fund is volgens NN IP in de afgelopen 12 maanden wereldwijd een van de snelst groeiende groene obligatiefondsen. Het beheerde vermogen steeg van 20 miljoen euro (februari 2016) naar meer dan 100 miljoen euro (nu).

Het LuxFLAG Climate Finance Label wordt toegekend aan gekwalificeerde beleggingsfondsen die een beperking van de klimaatverandering en/of adaptieve maatregelen financieren. Als een fonds over dit kwaliteitslabel beschikt, weten beleggers zeker dat hun inleg in het fonds bijdraagt aan de financiering van initiatieven op het gebied van klimaatverandering.

Het Green Bond Fund van NN IP is tot nu toe het eerste en enige groene obligatiefonds met een LuxFLAG Climate Finance Label. Bram Bos, Lead Portfolio Manager, Green Bonds bij NN Investment Partners: “We streven naar echt ‘groene’ beleggingen door een eigen onafhankelijke selectie op basis van het NN IP Green Bond-raamwerk. We bieden onze klanten ook een uitgebreide impactrapportage aan. Daarnaast is het fonds het eerste groene obligatiefonds dat zijn beleggingen koppelt aan de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties."

Groener dan nodig

Een van de belangrijkste criteria om in aanmerking te komen voor het LuxFLAG Climate Finance Label is dat minimaal 75% van het totale vermogen in het fonds belegd moet zijn in activiteiten die betrekking hebben op mitigatie en/of adaptatie van klimaatverandering of zogenoemde cross-cutting activiteiten. Tot maximaal 25% van het vermogen mag worden aangehouden in de vorm van kasgeld, liquide middelen of andere beleggingen die geen negatieve impact hebben op het milieu.

Hoewel het LuxFLAG Climate Finance Label vereist dat minimaal van 75% van het vermogen in groene obligaties is belegd, heeft het NN IP Green Bond Fund nooit belegd in niet-groene obligaties en altijd 100% groene obligaties in portefeuille gehad.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

IEXFonds 40