Nieuws

Mark Mobius doet nog een stap terug

Mark Mobius draagt het management van het Templeton Global Emerging Markets fund over aan Carlos Hardenberg en Chetan Sehgal.

Mark Mobius, een van de meest bekende fondsbeheerders ter wereld, doet een stap terug bij het Templeton Global Emerging Markets Fund. Het management van dit fonds wordt overgenomen door Carlos Hardenberg en Chetan Sehgal. Dat meldt de website Fund Strategy.

De tachtigjarige Mobius had eerder al het management van Templeton Emerging Markets Investment Trust overgedragen aan Hardenberg. Mobius blijft op de achtergrond wel actief voor het fonds als adviseur en ambassadeur. Verder blijft hij de executive chairman van de Templeton Emerging Markets Group.

Yul Brynner

Mobius staat niet alleen bekend als een groot belegger. Hij was de afgelopen jaren ook een van de meest invloedrijke politiek adviseurs van opkomende markten. Hij had daardoor ook allerlei curieuze bijnamen.

De meest bekende is de Yul Brynner van Wall Street. Voor de jongere lezers: Brynner was een bekende acteur met een karakteristiek kaal hoofd, net als Mobius.

Hardenberg ziet goede kansen voor het opkomende markten-fonds. Vorig jaar steeg de koers met 42,2%. Of het 2017 weer zoveel wordt zegt hij niet, maar hij constateert wel dat veel van de factoren die in 2016 beleggers aantrok, waaronder snel groeiende bedrijfswinsten, meer economische groei en een groot consumentenvertrouwen ook in 2017, nog altijd aanwezig zijn.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus