Nieuws

Bitcoin-ETF gaat op herhaling

De bitcoinkoers is hard op weg naar een nieuw record, zeker nu de SEC heeft besloten zijn besluit over een indextracker te herzien.

Een maand geleden stak de Amerikaanse financieel toezichthouder SEC een stokje voor de eerste bitcoin-ETF, maar misschien was die beslissing te voorbarig zo blijkt uit een nieuwe filing van de SEC. 

Persbureau Reuters maakte woensdag bekend dat de SEC zijn beslissing gaat herzien. Daarmee krijgt het voorstel van Cameron en Tyler Winklevoss een nieuwe kans.

Liquiditeit

Een bitcoin-ETF is een indexfonds dat een mandje van bitcoinkoersen volgt. De verwachting in de markt is dat een dergelijk fonds een doorbraak kan betekenen voor de virtuele munt omdat het de handel in bitcopins meer liquide, professioneler en groter maakt. 

Bij zijn eerdere besluit gaf de SEC aan dat het juist de gebrekkige liquiditeit in de bitcoinhandel en de daarbij horende sterke fluctuaties van de wisselkoers een te groot probleem vond.

Of de toezichthouder daar nu anders over denkt, is onbekend. Reden voor de herziening is een verzoek van de optiebeurs CBOE Holdings Inc's Bats om de ETF toch een kans te geven.

Roller coaster

De bitcoinkoers zette gisteren zijn opwaartse beweging van de laatste paar weken voort met een stijging van bijna 2%. De munt is nu 1284 dollar waard. De fluctuaties het afgelopen jaar waren gigantisch.

Een jaar geleden lag de koers nog beneden de 500 dollar. In maart van dit jaar werd het voorlopig record van 1290 dollar bereikt, waarna de koers terugzakte tot 936 dollar. Nu is een nieuw record binnen handbereik.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus