Nieuws

Russell Investments trekt Joe Linhares aan als Europese baas

Russell Investments heeft BlackRock-veteraan Joe Linhares aangetrokken als de hoogste baas voor Europa, het Midden Oosten en Afrika.

Russell Investments heeft Joe Linhares aangetrokken als de hoogste baas voor Europa, het Midden Oosten en Afrika.

Hij werkt vanuit Londen en vervangt Pascal Duval, die eind vorig jaar na een dienstverband van meer dan twintig jaar vertrok bij de asset manager die 80 miljard euro onder beheer heeft in de regio’s waarvoor Linhares verantwoordelijk wordt.

Linhares werkte zestien jaar voor BlackRock.Hij was tussen 2000 en 2010 verantwoordelijk voor de sales van iShares aan institutionele en particuliere beleggers in de Verenigde Staten, en was tussen 2010 en 2013 het hoofd Europa, het Midden Oosten en Afrika voor iShares.

Russell Investments, in handen van private equityhuis TA Associates, ziet grote kansen in multi-assetbeleggen in Europa, het Midden Oosten en Afrika. “Beleggers zoeken naar manieren om rendement te behalen en tegelijkertijd de beleggingsrisico's te beheersen. Zeker binnen EMEA zien wij grote kansen waar de multi-asset benadering al geruime tijd omarmd is en waar Russell Investments een significante marktpositie heeft ingenomen. Met de aanstelling van Joe zijn we goed gepositioneerd voor de toekomst om die kansen te benutten,” aldus CEO Len Brennan.

Linhares: “In deze tijden waarin alles binnen de financiële sector zo snel veranderd heeft Russell Investments een positie die goed kan inspelen op de snel veranderende marktomstandigheden en klantbehoeften. Ik kijk ernaar uit om de organisatie in mijn nieuwe rol te helpen groeien en Russell Investments´ leiderschap in multi-asset oplossingen verder te consolideren.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?