Nieuws

Hedgefondsbeleggen zonder verlies

Anno 2017 bestaan ze nog steeds: (hedge)fondsen waarop u absoluut geen verlies kunt leiden. Naar eigen zeggen dan.

Anno 2017 bestaan ze nog steeds: (hedge)fondsen waarop u geen verlies kunt leiden. Naar eigen zeggen dan. Reden voor de Amerikaanse beurswaakhond SEC om in de boeken te duiken van het hedgefonds van Satim Holdings, aldus Bloomberg.

Satim Holdings belooft dat beleggers die geld investeren in hun belangrijkste hedgefonds geen geld verliezen. Het fonds heeft volgens de fondsmanagers een eigen computermodel, maar belegt een groot deel van het fondsvermogen in staatsobligaties. De rendementen van het fonds bedragen volgens de fondsmanagers 24% in 2015, 91% in 2014 en 13% in 2013.

Om geen verlies te kunnen leiden, moeten beleggers hun geld wel voor tien jaar vastzetten in het fonds. Willen zij hun geld eerder terug, dan krijgen ze een boete. 

De autoriteiten in Georgia, de thuisstaat van het fonds, doen al onderzoek naar de onderneming sinds 2015, toen de managers niet door een onverwachte audit kwamen. Overigens wil een onderzoek van de staat of de SEC niet zeggen dat het fonds iets verkeerds doet. Dat hangt van de uitkomst van het onderzoek af. 

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Lipper Fund Awards 2018