Nieuws

Pritle heet nu Binck Forward

Na de overname van Pritle door BinckBank van vorige maand heeft Nederland vandaag een nieuwe robo-adviseur: Binck Forward.

BinckBank laat er geen gras over groeien. Een kleine maand nadat BinkBank robo-adviseur Pritle overnam, rolt het al Binck Forward uit, een geautomatiseerde discretionaire beheersdienst. In het overnamebericht werd er al naar verwezen: "De combinatie tussen BinckBank en Pritle stelt de partijen in staat om versnelde groei te realiseren in Europa op het gebied van laagdrempelig online vermogensbeheer."En: "Met de overname van Pritle vervroegt BinckBank de uitrol in dit marktsegment waarmee zij een impuls geeft aan de realisatie van haar Europese strategische groeidoelstellingen op het gebied van beleggingsdienstverlening."

Binck Forward biedt goedkope (0,5% per jaar)  en laagdrempelige (vanaf 10,- euro) online-vermogensopbouw op basis van persoonlijke financiële doelen. Het is de eerste toepassing van de overgenomen technologie van fintechbedrijf Pritle. Met de huidige lage rente ziet BinckBank grote kansen voor de nieuwe digitale vermogensbeheerder. 

Het werkt reuze simpel. Na het instellen van een individueel account kiest de klant een financieel doel waaraan vervolgens een tijdslijn wordt gekoppeld. Binck Forward kiest vervolgens automatisch een op maat gemaakte beleggingsportefeuille die bestaat uit goedkope ETF's. Naarmate de einddatum meer in zicht komt, wordt het beleggingsrisico afgebouwd. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus