Nieuws

PGGM op bres voor class action

75 institutionele beleggers, onder wie PGGM en APG, willen langer de tijd hebben om gezamenlijke schadeclaims in te dienen.

Grote institutionele beleggers met een belegd vermogen van 3.750 miljard euro, waaronder de Nederlandse partijen Aegon Asset Management, PGGM Investments, Blue Sky Group en APG hebben zich aangesloten bij een rechtszaak die een Amerikaanse rechterlijke uitspraak uit 2014 moet terugdraaien.

Het gaat bij die uitspraak over de invoering van een minimale termijn van een jaar waarbinnen pensioenfondsen een gezamenlijke schadeclaim kunnen indienen (class action). De zaak wordt getrokken door Calpers, het grootste pensioenfonds ter wereld meldt IPE op zijn website.

De investeerders willen terug naar de oude situatie waarbij de periode ligt tussen de drie en vijf jaar. Een uitspraak van de rechter wordt verwacht in juni. De eerste hoorzitting is midden deze maand.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen