Nieuws

AFM beboet 'spil' Conrad Jan Crol

De AFM heeft beleidsbepaler Conrad Jan Crol van voormalig vermogensbeheerder Amstel Capital een bestuurlijke boete opgelegd van 125.000 euro.

De AFM heeft beleidsbepaler Conrad Jan Crol van voormalig vermogensbeheerder Amstel Capital een bestuurlijke boete opgelegd van 125.000 euro.

Crol was geen bestuurder van Amstel Capital, maar was volgens de AFM in de praktijk wel de spilfiguur achter de vermogensbeheerder, die tot augustus 2016 actief was. Crol was director van Amstel Capital Malta Ltd., een in Malta gevestigde beheerder van een beleggingsinstelling. Amstel Capital heeft klanten ertoe bewogen hun vermogen over te brengen naar beleggingsfondsen die door deze beleggingsinstelling werden beheerd.

Crol heeft de boete op 25 november 2016 opgelegd gekregen omdat hij tussen januari 2013 en maart 2016 als beleidsbepaler bij Amstel Capital onvoldoende maatregelen heeft genomen om het vermogensbeheer voor klanten volgens de daarvoor geldende regels te laten verlopen. Hierdoor liepen klanten het gevaar dat hun vermogen niet integer werd beheerd.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus