Nieuws

Na aandelen wordt nu ook vastgoed overwogen

Naast aandelen krijgt nu ook vastgoed de aanbeveling overwegen in het maandelijkse Asset Allocatie Consensusrapport van Alpha Research.

Aandelen blijven volgens het Asset Allocatie consensusrapport het meest aantrekkelijk, maar ook vastgoed krijgt deze maand de aanbeveling overwegen. Cash en grondstoffen blijven in tweestrijd. Waar commodities het vorige maand hebben gewonnen, is cash nu weer net iets aantrekkelijker, aldus de maandelijkse opinie van Alpha Research onder ruim zestig assetallocators. Opmerkelijk is dat Morgan Stanley negatiever is geworden, de Asset Allocatie Award Overall-winnaar van 2017 heeft aandelen afgelopen maand verlaagd van overwegen naar neutraal. De volgorde van aanbevelingen in de regio-allocatie blijft onveranderd. Wel is Europa verhoogd van neutraal naar overwogen.

De Regio-allocatie Award 2017-winnaar, Theodoor Gilissen, houdt daarentegen de aanbeveling voor Europa onveranderd op onderwegen. Japan en Amerika blijven de twee meest aantrekkelijke regio’s maar zijn beide nu wel iets minder aantrekkelijk geworden, zo blijkt uit mijn gegevens. 

Credit-allocatie verandert niet

Bij credits verandert er deze maand helemaal niets. De nieuwe winnaar in 2017 van de Award voor obligaties, Barclays, meldt geen aanpassingen. High yield-obligaties blijven de absolute voorkeur houden, terwijl emerging market debt de best presterende obligatiecategorie is.

Staatsobligaties zijn deze maand iets minder aantrekkelijk geworden. In veel assetallocatierapporten gaat het over mondialisering. Populisme en geopolitieke risico’s vormen een zorg: óf de wereld wordt één óf deze trend is ten einde.

Op 5 april houdt Alpha Research over het thema globalisering een seminar, waarbij meerdere assetclasses aan bod komen. Ook zal BNR-commentator Bernard Hammelburg zijn visie geven over mondialisatie en waar wij nu staan. Aanmelden kan hier. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?