Nieuws

Pimco nu nog optimistischer

In zijn nieuwste outlook toont Pimco zich van zijn zonnigste kant. Er is meer groei en minder zorgen.

Vandaag heeft vermogensbeheerder Pimco zijn verwachtingen voor de komende 6-12 maanden gepubliceerd, de zogenoemde Cyclical Outlook. Pimco is optimistischer over de wereldwijde groei dan in de voorgaande vooruitblik. Tenminste, zo blijkt uit het verhaal van Joachim Fels en Andrew Balls.

De hoofdpunten van Pimco's outlook

1. Pimco voorziet dat de wereldwijde groei de komende maanden verder aantrekt en steeds breder gedragen wordt. Voor dit jaar rekent Pimco op een reële groei van de wereldeconomie van tussen de 2,75% en 3,25%.

2. Volgens Pimco zijn de meeste risico’s, die de markten de komende tijd kunnen bedreigen, afgenomen. Pimco is minder bang dat de VS handelsoorlogen ontketenen, minder bang voor grote Chinese problemen, en vreest ook minder dat populistische partijen de EU ontregelen.

3. De Amerikaanse inflatie zal minder stijgen dan eerder becijfert. Tegelijkertijd verwacht Pimco niet lnager dat de Amerikaanse regering in staat zal zijn de Amerikaanse economie met extra overheidsuitgaven te stimuleren.

4. Gelet op de verbeterde groei- en inflatieverwachtingen zullen centrale banken over niet al te lange tijd een einde maken aan het huidige ultra-soepele monetaire beleid.

5. Er is nog steeds ruimte voor een stijging van de rentes, maar veel zal het niet zijn. De hoge schuldniveaus, vergrijzing, trage kredietgroei en trage productiviteitsgroei houden dat volgens Pimco tegen.

Pimco's groei- en inflatie-verwachtingen

De optimistische 2017 outlook van Pimco
Klik op de afbeelding voor een grote versie

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus