Nieuws

80-jarige Mark Mobius gaat nog niet met pensioen

De 80-jarige Mark Mobius doet het iets rustiger aan, maar weigert achter de geraniums te gaan zitten. Hij neemt als fondsmanager afscheid van 12 van 13 fondsen.

Mark Mobius, de man die vanaf 1987 tot april 2016 als chief investment officer de Templeton Emerging Markets Group (TEMG) leidde en eigenhandig de opkomende markten op de beleggingsagenda heeft gezet, is niet de aangewezen persoon om de beginselen van Krol's 50 Plus te omhelzen. Mobius, die in augustus zijn 81e verjaardag viert, heeft besloten om begin april  te stoppen als portfoliomanager van twaalf van dertien in Luxemburg genoteerde beleggingsfondsen.

Mobius blijft wel executive chairman (uitvoerend voorzitter) van TEMG en betrokken bij research en het bezoeken van bedrijven. Ook zal hij doorgaan met het onderhouden van klantrelaties en is hij onverminderd beschikbaar voor optredens in de media.

Het enige fonds dat nog door Mobius wordt geleid is het Templeton ASEAN Fund, dat belegt in waarde-aandelen uit Brunei, Cambodja, Indonesië, Laos, Maleisië, Filipijnen, Singapore, Thailand en Vietnam.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus