Nieuws

Mogelijke overname MSCI door S&P

S&P zou volgens een Britse krant een bod hebben uitgebracht op MSCI van 120 dollar per aandeel.

Iedere (index)belegger kent de S&P 500 en MSCI World. Het zijn twee van de meest bekende en belangrijke indices ter wereld en volgens de Britse krant Evening Standard zouden de twee zusjes van elkaar kunnen worden.

Volgens de Evening Standard zou S&P Global namelijk een bod hebben uitgebracht op MSCI van 120 dollar per aandeel. De krant weet bovendien te melden dat de grootaandeelhouders van MSCI 130 dollar willen hebben.

Kleine koersreactie

MSCI zou daarmee 12 miljard dollar waard zijn. Een hele grote reactie was er gisteren niet op de beurs van New York. MSCI sloot met een plus van 3,09% op 99,31 dollar.

Misschien dat een grotere reactie uitbleef omdat geen van beide bedrijven de berichten wilden bevestigen. Dat lieten ze de nieuwszender CNBC weten.

Morgan Stanley

De letters MSCI staan voor Morgan Stanley Capital International. Het is een voormalige dochter van de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley. Het bedrijf houdt vele indices bij, maar de belangrijkste is de wereldindex die sinds 1969 wordt berekend en voor ongeveer 60% uit Amerikaanse aandelen bestaat. Andere belangrijke landen binnen de index zijn Japan en Groot-Brittannië.

Zowel de S&P500 als de MSCI World worden gebruikt als benchmark door vele beleggingsfondsen en ETF’s. Andere bekende indices van MSCI zijn de All Country World index en MSCI Emerging Markets. S&P's meest bekende andere beursgraadmeter is de Global index.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?