Nieuws

Beleggen voor de ultrakorte termijn en toch 30% rendement

Slechts een dag vooruit kijken, en toch 30% rendement in een jaar maken op Amerikaanse aandelen. Hedgefonds Runestone Capital Fund tart het lange termijn-denken.

Terwijl de beleggingsindustrie in toenemende mate onder vuur ligt vanwege het korte termijndenken en toezichthouders het belang van een lange horizon benadrukken boekt het hedgefonds Runestone Capital Fund veel succes met een beleggingsstrategie die niet verder kijkt dan een dag. Nog actiever beleggen dan dat is bijna onmogelijk.

Het met 16 miljoen euro gevulde long-short absolute return hedgefonds bestaat twee jaar en heeft 2016 afgesloten met een jaarrendement van 30%. Dat is 10% meer dan het rendement waarnaar ieder jaar minimaal wordt gestreefd.

Op basis van ruim 7000 variabelen is een kwantitatief model ontwikkeld, dat inspeelt op de dagelijkse volatiliteit op de Amerikaanse aandelenmarkt. De computer rekent iedere dag uit of de volatiliteit zal stijgen of dalen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen