Nieuws

Bezem door bestuur ING

Koos Timmermans is de nieuwe CFO van ING, dat de bezem grondig door het bestuur haalt.

De Nederlandse bank ING vervangt op korte termijn een groot deel van het bestuur, schrijft het Financieele Dagblad. Onder anderen chief financial officer (CFO) Patrick Flynn en chief risk officer (CRO) Wilfred Nagel vertrekken.

Bestuurder Koos Timmermans neemt de plek in van Flynn die als kundig te boek staat maar geen ‘grote motivator’ is, aldus het FD op basis van anonieme bronnen binnen de bank.

Timmermans begon zijn loopbaan bij ING in 1996. Hij was van 24 april 2007 tot 1 oktober 2011 lid van de raad van bestuur van ING Groep en chief risk officer. Hij werd per 1 oktober 2011 benoemd tot vicevoorzitter van het bestuur bank .

Nagel, die al 25 jaar voor de bank werkt, wordt opgevolgd door Steven van Rijswijk, nu als global head client coverage in dienst van de zakenbank van ING.

Roland Boekhout van ING Duitsland wordt toegevoegd aan het bestuur, terwijl de huidige directeur van ING, Nick Jue, de omgekeerde weg bewandeld.

Ook de raad van commissarissen wordt van vers bloed voorzien. Drie commissarissen treden terug, onder wie naar verluidt Jeroen van der Veer. Hij is oud-topman van Shell.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus