Nieuws

Ray Dalio stopt als CEO Bridgewater

De oprichter van het grootste hedgefonds ter wereld legt zijn functie als CEO van Bridgewater neer. Hij blijft wel beleggen als co-CIO.

De oprichter van het grootste en meest succesvolle hedgefonds ter wereld legt zijn functie als CEO van Bridgewater neer. 

Dalio wordt opgevolgd door David McCormick, die onder president George W. Bush op het Ministerie van Financiën werkte, aldus Fortune.

Dalio blijft co-chief investment officer en co-chairman van het fonds. Het rommelt al langer bij Bridgewater. Jon Rubinstein, die minder dan een jaar geleden aan boord kwam bij Bridgewater, stopt als co-CEO. Hij past niet binnen de bedrijfscultuur, vinden beide partijen. 

Eerder waren er speculaties dan Dalio steeds meer op Steven Jobs ging lijken qua leidinggeven. Misschien dat er daarom nu veranderingen komen. 

Vandaag in onze Must read: 

Ojee, Ray Dalio begint steeds meer op Steve Jobs te lijken
Hij is de schrik onder de hedgefondsbazen aan het worden. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen