Nieuws

Scholtens hoogleraar Duurzaam Bankieren

Bert Scholtens is benoemd tot hoogleraar Duurzaam Bankieren en Financieren aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Bert Scholtens is per 1 maart benoemd tot hoogleraar Duurzaam Bankieren en Financieren aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen, aldus de Portaal Duurzaam Financieel.

Hij was sinds 2004 al bijzonder hoogleraar op het gebied van Duurzame Economie. In zijn nieuwe functie zal Scholtens onderwijsprogramma’s ontwikkelen en coördineren waarin Economie, Financiering en Duurzaamheid samenkomen.

Daarnaast zal hij deelnemen aan het reguliere onderzoeksprogramma Economics, Economtrics & Finance. Binnen het onderzoeksprogramma Economics, Econometrics and Finance (EEF) richt Scholtens zijn onderzoek voornamelijk op de wisselwerking tussen financiering of belegging en klimaat, milieu en sociale verhoudingen.

Ook in Schotland

Scholtens studeerde algemene economie aan de RUG en promoveerde in 1994 aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift Towards a theory of international financial intermediation.

Sinds 1999 doceert hij aan de RUG, waar hij in 2004 werd benoemd tot hoogleraar Duurzaamheid en Financiële Instellingen. In 2010 werd hij bijzonder hoogleraar in The Economics of Sustainability op de J.L. Boumaleerstoel.

Scholtens is sinds 2012 ook hoogleraar Banking and Finance aan de University of St Andrews School of Management (Schotland).

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alternatieve beleggingen