Nieuws

Russische aandelen last van Trump

De Trumprally die ook Russische aandelen een boost gaf, is uitgewerkt. Beleggers maken zich weer zorgen om de sancties.

De Trumprally die ook Russische aandelen een boost gaf, is uitgewerkt. Beleggers maken zich weer zorgen om de sancties. 

Toen de Amerikaanse president Donald Trump verkozen werd in november 2016, was het feest op de Russiche beurs. Hij werd immers gezien als vriend van het land en wellicht dat de problemen met de VS en de sancties voor Rusland snel verleden tijd zouden zijn.

Maar dat is niet aan de orde, althans, beleggers geloven nu niet meer dan de sancties vanuit het westen snel soepeler worden. Dat zorgt voor een flinke daling van de Russische aandelenbeurs afgelopen maand, aldus Bloomberg

Uitstroom vermogen

Dat is ook te zien aan de uitstroom uit de grootste Rusland-ETF. Dit VanEck-fonds beleefde vorige week de grootste uitstroom van geld in negen maanden.

Maar het is niet alleen de politiek die voor deze daling zoekt. Ook de vertraging in de olieprijsstijging zorgt voor problemen. Russische energie-aandelen deden het het slechts van alle aandelen afgelopen maand.

Volgens NN IP's Maarten-Jan Bakkum zijn Russische aandelen zo hard opgelopen dat er ruimte is voor een correctie. Hij hanteert dan ook een verkoopadvies voor Russische aandelen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen