Nieuws

Chinese aandelen hebben het weer

Aandelen die noteren op het Chinese vasteland eindigen het jaar 42% hoger, voorspelt Morgan Stanley.

Aandelen die noteren op het Chinese vasteland eindigen het jaar 42% hoger, voorspelt Morgan Stanley. Het hoofd Aziatische aandelen Jonathan Garner van de Amerikaanse zakenbank raadt beleggers daarom aan de beurs van Hong Kong te negeren, die hij dit jaar ‘maar’ 21% hoger ziet sluiten: de mooiste winsten lonken op de beurs van Shanghai.

“Voor bullmarkten in Chinese aandelen geldt in het algemeen: A-shares (Chinese aandelen die noteren op het vasteland) doen het beter dan H-shares (de beurs van Hong Kong).”

Dat H-shares met een jaarwinst van 12% in Amerikaanse dollars op dit moment A-shares (een stijging van 6%) het nakijken geven, zegt Garner niets, want op sommige momenten tijdens rally’s bewegen H-shares harder dan A-shares.

MSCI China Index 

Morgan Stanley heeft ook de rendementsvooruitzichten verhoogd voor de MSCI China Index en de beurs van Hong Kong (Hang Seng Index) op het vooruitzicht dat de Amerikaanse dollar waarschijnlijk minder dan verwacht zal appreciëren ten opzichte van de yuan, waardoor de bedrijfswinsten in China een verbetering kunnen laten zien.

Chinese beleggers zullen obligaties voor aandelen verruilen vanwege pogingen van de overheid om schulden aan te pakken, zegt Garner. Chinese pensioenfondsen richten zich ook meer op aandelen. Ook een verbetering inde bedrijfswinsten en de vraag van Chinezen zelf naar A-shares geven aandelen rugwind.

“Het klimaat voor Chinese aandelen is heel anders dan een jaar geleden. De economische groei is gestabiliseerd, stimuleringsmaatregelen van Beijing slaan aan en ook de yuan is stabieler,” aldus Garner.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus