Nieuws

Candriam pakt fondsen aan

Het Belgisch-Franse Candriam reorganiseert zijn fondsenportefeuille. SRI wordt nog belangrijker.

De Frans-Belgische vermogensbeheerder Candriam IG reorganiseert de duurzame fondsen, waarbij het belang van deze fondsen toeneemt. Dat meldt Citywire Selector.

In december 2015 werd het onderdeel Candriam SRI Sicav opgericht. Daar vallen het Candriam SRI Equity World fonds, het Candriam SRI Equity Emerging Markets fonds en het candriam SRI Equity EMU fonds onder. Op 24 maart zullen deze fondsen worden samengevoegd met drie bestaande fondsen. Dat zijn het Candriam Equities L Sustainable World fonds, het Candriam L Sustainable Emerging Markets fonds en het Cabdriam Equities Sustainable EMU fonds.

Het Candriam SRI Equity World fonds wordt beheerd door Bart Goossens. Het Candriam SRI Equity Emerging Markets staat onder leiding van Jan Boudewijns.

De vermogensbeheerder voegt ook twee Europese aandelenfondsen samen. Het gaat om het Candriam Equities L Euro 50 fonds dat opgaat in het Candriam Equities L Europe fonds dat beheerd wordt door Geoffoy Coenen die een +-rating heeft van Citywire.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie