Nieuws

Nordea AM stroomlijnt aandelenteam

Nordea Asset Management maakt één team verantwoordelijk voor alle aandelenfondsen.

Nordea AM heeft besloten de organisatie te vereenvoudigen. Het heeft een team van 29 fundamentele analisten verwantwoordelijk gemaakt voor alle aandelenfondsen van het beleggingshuis. Het team moet ervoor zorgen dat alle aandelenstrategieën - wereldwijd, Europea en opkomende markten - volgens dezelfde visie worden gemanaged.

Baas van het team is Kasper Elmgreen, die door de reorganisatie extra verantwoordelijkheid erbij krijgt. Het is de reden dat hij niet langer het Nordea 1 - Emerging Consumer Fonds leidt. Dat is nu de taak van Daniel Ovin, die mede-verantwoordelijk was voor de lancering van Nordea 1 - Global Stars Equity in mei 2016.

Overigens blijft Elmgreen wel nog actief als fondsmanager. Zo blijft hij alleen verantwoordelijk voor Nordea 1 - European Focus Equity en deelt hij de verantwoordelijkheid voor de Deense fondsen Nordea Eurooppa Kasvu en Nordea Invest Fund.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus