Nieuws

Europese ETF op recordniveau

Voor het eerst in de Europese ETF-geschiedenis is er een ETF met meer dan 20 miljard dollar onder beheer.

De belangstelling voor Europese ETF’s blijft stijgen. BlackRock heeft nu een Europese ETF met een vermogen van ruim 20 miljard dollar, aldus Citywire.

BlackRock liet weten dat het belegd vermogen iShares Core S&P 500 UCITS ETF, een in Dublin genoteerd fonds, in januari het niveau van 20 miljard dollar heeft doorbroken. Dat is volgens de vermogensbeheerder voor het eerst in de Europese ETF-geschiedenis.

Europese belangstelling ETF's groeit

De BlackRock-ETF werd in mei 2000 gelanceerd. Aan het eind van 2014 was het belegde vermogen gestegen naar 11,8 miljard dollar. Met de nieuwe inleg in januari bedraagt het belegd vermogen 20,7 miljard dollar.

Het fonds volgt de S&P 500 index. Apple heeft met 3,56% de hoogste weging in de portefeuille. De iPhone-producent wordt gevolgd door Amazon met een weging van 1,63%. De IT-sector is met 21,4% het meest vertegenwoordigd in de ETF.

Het bericht van BlackRock komt op een moment dat duidelijk wordt dat de belangstelling van Europese beleggers voor ETF’s nog altijd sterk toeneemt. Volgens gegevens die door Lipper zijn verzameld is het belegde vermogen in Europese ETF’s op dit moment 514,5 miljard euro. Een jaar geleden was dat nog 448,2 miljard euro.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Beleggen in 2018