Nieuws

Arnold Gast verlaat Delta Lloyd AM

Arnold Gast, manager investment Office bij Delta Lloyd Asset Management, zet zijn loopbaan elders voort.

Arnold Gast, manager investment Office bij Delta Lloyd Asset Management, verlaat op 1 juni 2017 de verzekeraar om zijn loopbaan elders voort te zetten. Het besluit is in goed overleg genomen, meldt het begeleidende persbericht.

Het vertrek is door de verandering van organisatie ingegeven, en de wens van Gast om zich weer meer op de inhoud van het beleggingsvak te concentreren.

De leiding over het Investment Office wordt tijdelijk overgenomen door CEO/CIO Jacco Maters, tot er een vaste oplossing gevonden is. Gast heeft in 2016 een andere rol als manager investment office gekregen.

Liquide en illiquide credits

Sinds 2007 heeft hij als hoofd van het creditteam een belangrijke bijdrage geleverd aan het op de kaart zetten van het beleggen in liquide en illiquide credits bij Delta Lloyd, een expertise die zowel door interne als externe klanten zeer gewaardeerd wordt.

Lees ook: Bezem door fondsen Delta Lloyd AM

De vastrentende strateeg werkt sinds 2004 voor Delta Lloyd. Van 1998 tot 2003 was hij in dienst als beleggingsstrateeg bij Theodoor Gilissen, daarna stapte hij over naar ABN Amro Asset Management waar hij zich specialiseerde en kredietanalist bedrijfsobligaties werd Delta Lloyd is eind vorig jaar akkoord gegaan met een overnamebod van 2,5 miljard euro van NN Group.

Naar verwachting is de deal in het tweede kwartaal van 2017 rond. NN IP beheert bijna 200 miljard euro, terwijl Delta Lloyd goed is voor ruim 54 miljard euro.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus