Nieuws

Wft-boetes gaan omhoog

Minister Jeroen Dijsselbloem heeft de Tweede Kamer een ontwerpbesluit gestuurd om Wft-boetes te verhogen.

Minister Dijsselbloem (Financiën) heeft de Tweede Kamer een ontwerpbesluit gestuurd over beleidsmatige aanpassingen in het Besluit bestuurlijke boetes financiële sector. Die voorzien onder meer in een omzetgerelateerde boete voor grote ondernemingenm aldus AMweb.

De Wet op het financieel toezicht (Wft) regelt het toezicht op bijna de hele financiële sector in Nederland.

De aanpassingen in het boetebeleid zijn onderdeel van het ontwerpbesluit verordening marktmisbruik. Dat gaat binnenkort naar de Raad van State voor advies. Het boetebesluit maakt het volgens AMweb mogelijk dat de AFM en DNB gebruik kunnen maken van het omzetgerelateerde boetemaximum.

“De systematiek van het boetebesluit is nu zo opgezet dat bij het vaststellen van een boete nooit op een hogere boete wordt uitgekomen dan het nominale maximumbedrag voor de categorie. Met de introductie van het omzetgerelateerde boetemaximum biedt de Wft in bepaalde gevallen wel een hoger maximum. Met de aanpassing wordt bewerkstelligd dat de hogere boete ook daadwerkelijk kan worden opgelegd.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus