Nieuws

Larry Fink: Rente eerder onder 2%

BlackRock-topman Larry Fink verwacht een tienjaarsrente in de VS die weer terugzakt tot onder 2%, en een aandelencorrectie.

Larry Fink, de topman van BlackRock, heeft moeite de markt in te schatten. Zijn 'best guess' is dat de markten overreageren op de beleidsvoorstellen van Donald Trump. Zijn verwachting is dat de tienjaarsrente in de Verenigde Staten terugvalt tot onder de 2%, en dat aandelenmarkten aan de vooravond staan van een correctie.

Hij zei dit tijdens de Yahoo Finance All Market Summit. Fink denkt dat de effecten van Donald Trumps beleid veel langer op zich laten wachten dan beleggers nu verwachten. Dat betekent onder andere dat beleggers het voorlopig moeten doen met de wereld zoals we hem nu kennen. Dat is er een met globalisering en automatisering, die de inflatie naar beneden drukken. Wat een lage rente inhoudt.

Verder stelt een van de meest invloedrijke mannen van Wall Street dat de wereld heel onzeker is, wat ertoe leidt dat bedrijven weinig investeren, en dat drukt de groei. De financiele markten verwachten echter een aantrekkende groei met hogere inflatie en veel renteverhogingen door de Federal Reserve. 

Verwarrend

Fink zegt dat het lastig is in te schatten hoe snel Trump met stimuleringsmaatregelen komt. Het is verwarrend, zegt hij. "Ik kan als ik wil net zo goed beargumenteren dat de tienjaarsrente in de VS terugvalt tot onder 2% als dat hij tot boven de 4% stijgt."

De markt lijkt meer te tenderen naar het tweede. Fink houdt het liever bij een wereld met lage inflatie en weinig groei.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alternatieve beleggingen