Nieuws

Voor moslims, voor ESG

Het onderzoeksbureau Vigeo Eiris geeft drie Amerikaanse bedrijven die het inreisverbod voor moslims aanvechten een hogere ESG-score.

Het Franse ESG-onderzoeksbureau Vigeo Eiris geeft drie Amerikaanse bedrijven die zich uitspreken tegen het inreisverbod voor moslims een hogere duurzaamheidsscore.

Het gaat om Amazon, Expedia en Microsoft.De hogere ESG-score komt volgens Vigeo Eiris omdat deze drie technologiebedrijven opkomen voor mensenrechten door bij de rechter het immigratiebesluit van Donald Trump aan te vechten. De bedrijven menen dat de maatregelen een nadelig effect hebben op hun bedrijfsvoering.

Eerder kreeg de ESG-score van Google een upgrade na het besluit van het bedrijf om mensen woonachtig in Egypte een dienst aan te bieden waarmee zij de door de overheid ingestelde internetcensuur kunnen omzeilen.

De Amerikaanse technologiesector is de felste opponent van het door Trump doorgevoerde inreisverbod voor moslims in de VS. Techgiganten van Google en Facebook veroordelen de maatregelen van Trump publiekelijk krachtig, en bieden financiële steun aan organisaties die immigranten ondersteunen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen