Nieuws

ABN zet obligaties EM op onderwogen

ABN Amro heeft obligaties uit opkomende landen op onderwogen gezet nu het risico op beleidsacties Trump toeneemt.

ABN Amro heeft obligaties uit opkomende landen op onderwogen gezet. Reden voor dit verkoopadvies is dat koersen van deze obligaties terug zijn op de hoge niveaus van voor de Amerikaanse verkiezingen in november, terwijl de risico's door de beleidsacties van de nieuwe Amerikaanse president voor opkomende landen juist flink zijn toegenomen.

"De nieuwe president van de Verenigde Staten blijkt minder gematigd dan financiële markten aanvankelijk hadden gedacht. Zijn anti-immigratiebeleid en het schrappen van handelsverdragen hebben een negatief effect op de internationale handel. Daar hebben opkomende landen het meest onder te lijden," aldus Mary Pieterse-Bloem, hoofd Obligatiebeleggingen bij ABN Amro Private Banking International.

ABN Amro adviseerde klanten in juli vorig jaar om obligaties uit opkomende landen aan te kopen vanwege aantrekkelijke rendementen en de verbeterde economische vooruitzichten voor die landen.

Groei-euforie

De bank verlaagde het advies naar neutraal nadat Donald Trump werd gekozen tot president van de VS. De eerste marktreactie was toen een sterke koersdaling van deze obligaties.

Maar in de groei-euforie die Trump teweegbracht konden ook deze obligaties profiteren.

Toch is de bank van mening dat de koersstijging van de afgelopen maanden niet reëel is in het licht van de recente harde anti-globaliseringsmaatregelen die Trump heeft genomen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus