Nieuws

Lage rendementen, decennia lang

Anti Illmanen van hedgefonds AQR voorspelt decennia van lage rendementen.

Beleggers moeten de komende 20 tot 30 jaar rekening houden met hele magere rendementen, of het nou gaat om aandelen of obligaties. Dat zei Antti Illmanen van hedgefonds AQR in januari tijdens het investeringscongres CFA Institute European Investment Conference.

Langzame of snelle pijn

“Alles is duur”, zegt Illmanen. Volgens hem is er voor beleggers geen ontkomen aan. Iedere belegger zal een stapje terug moeten doen bij zijn of haar verwachte vermogensrendement. De enige vraag is of er een snelle heftige correctie komt, of dat de pijn wordt uitgesmeerd over vele jaren.

Zijn advies aan beleggers is om strategieën uit te kiezen met relatief weinig risico. Beleggers kunnen bijvoorbeeld kiezen voor: valueaandelen (zoek de relatief goedkope aandelen en obligaties); momentum (ga mee met de trend en koop recente winnaars en verkoop verliezers); defensief (koop kwalitatief goede bedrijven met een bewezen trackrecord); of kies voor een long-short aanpak.

Contrair

Een strategie die in het verleden ook wel eens mooie resultaten opleverde bij een dalende markt is contrair gaan.

Dit raadt Illmanen nu echter af. "Ik was zelf vroeger een contrarian”, zo zei hij zijn publiek. "Maar nu niet meer". Illmanen is er nu van overtuigd dat je in tijden van dalende koersen beter op safe kan spelen, en de trend volgen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus