Nieuws

BoJ laat monetair beleid ongewijzigd

De economie in Japan staat er beter voor, maar dat is geen reden voor de Bank of Japan om het beleid te wijzigen.

De economie in Japan staat er beter voor, maar dat is geen reden voor de Bank of Japan om het beleid te wijzigen, aldus CNBC. 

De centrale bank heeft de verwachtingen voor het bbp bijgesteld van 1% groei naar 1,4% in 2017.  De bank verwacht dat de economie met 1,5% zal groeien, eerder gingen zij van 1,3% uit. In 2018 verwachten zij 1,1% groei, meer dan de 0,9% waar ze eerst vanuit gingen.

De inflatie zal het komende jaar naar verwachting stijgen naar de beoogde 2%. De arbeidsmarkt verkrapt, de export herstelt. Aan het monetaire beleid wordt niets gewijzigd. 

Er zijn namelijk nog genoeg risico's die het herstel van Japan kunnen bedreigen, aldus de centrale bank.

Denk aan wijzigingen in de Amerikaanse economie en van het Amerikaanse monetaire beleid, economische neergang van China, de consequenties van Brexit en Europese schuldproblemen en geopolitieke risico's. 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie