Nieuws

Chinezen kopen veel minder vastgoed

In Londen en Silicon Valley wordt minder vastgoed verkocht aan rijke Chinezen. Zij krijgen hun geld minder makkelijk het land uit.

In Londen en Silicon Valley wordt minder vastgoed verkocht aan rijke Chinezen. Zij krijgen hun geld minder makkelijk het land uit. 

Door het gebrek aan liquide middelen van de Chinezen valt een van de belangrijkste motoren onder de westerse vastgoedmarkt weg, aldus Bloomberg.

Nu was bijvoorbeeld de Londense huizenmarkt aardig oververhit door alle rijke buitenlanders (vooral Aziaten en Arabieren) die blind een tweede huis kochten in mooie wijken in Londen en daar dan maar zelden verblijven. Hele straten staan leeg, met huizen die wachten op een bezoek van hun eigenaren. 

Dus wellicht dat een gezonde correctie op deze markt geen kwaad kan. Maar ook in Australië merken ze de terughoudendheid van de Chinezen. 

Minder geld uit China

De Chineze regering heeft het lastiger gemaakt om lokaal verdiend geld in het buitenland te investeren. Makelaars verwachten niet dat de vraag naar vastgoed door Chinezen verdwijnt, maar er is duidelijk sprake van een terugval van de vraag.

En Chinezen die al afspraken hadden tot koop hebben moeite om het geld bij elkaar te krijgen. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus