Nieuws

Europese smart bèta-markt koelt af

De Europese markt voor smart bèta-ETF’s is tandje teruggeschakeld in het laatste kwartaal van het afgelopen jaar.

De Europese markt voor smart bèta-ETF’s is tandje teruggeschakeld in het laatste kwartaal van het afgelopen jaar. In totaal is er in Q4 iets meer dan een half miljard euro ingestroomd in ETF’s die andere dan marktgewogen indices volgen, meldt Lyxor.

Daarmee komt het totale bedrag dat Europese smart bèta-ETF’s afgelopen jaar aantrokken uit op zeven miljard euro, een toename van 50% in vergelijking met eind 2015.

Vooral strategieën gericht op het verwerven van inkomsten en waardeaandelen waren in trek. Smart bèta-strategieën bedoeld om risico’s te beheersen, zoals min vol en low vol, werden vooral vanaf september geconfronteerd met een stevige uitstroom van 1,5 miljard euro.

In totaal is nu 27,4 miljard euro belegd in smart bèta-ETF’s, 12% van het totale vermogen onder beheer in indextrackers in Europa.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie