Nieuws

Think kiest ander fee-model ETF

Think kiest voor een degressief feemodel voor de wereldwijde aandelen-ETF vanwege de schaalgrootte.

Think kiest ander feemodel voor de wereldwijde aandelen-ETF vanwege de schaalgrootte. De Think Global Equity ETF had sinds introductie in 2011 een lopende kosten-percentage van 0,20%.

Inmiddels is de ETF de grens van 500 miljoen euro gepasseerd. Think wil beleggers naar eigen zeggen van deze toegenomen schaalgrootte laten meeprofiteren en zal de lopende kosten verlagen door een degressief feemodel.

Op basis van het beheerd vermogen zijn de lopende kosten met het in werking treden van de nieuwe feestructuur 0,18%. 

Lees ook: Gratis ETF's niet in zicht

"Naarmate het fonds verder groeit, zullen de lopende kosten dalen. Dit zal het resultaat van het fonds positief beïnvloeden. Degressieve fee modellen zijn vaker gebruikt binnen institutionele relaties, maar dit is de eerste keer dat dit wordt toegepast in een ETF," aldus Martijn Rozemuller van Think. 

"De lopende kosten starten bij 0,20%. Bereikt het fonds een beheerd vermogen van 200 miljoen euro dan wordt over het meerdere een fee van 0,17% gerekend. Overschrijdt het fonds de grens van 400 miljoen euro, dan wordt over het meerdere 0,15% fee gerekend."

"Passeert de ETF de grens van 1000 miljoen euro dan wordt over het meerdere slechts 0,13% management fee onttrokken."

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus