Nieuws

UBS lanceert duurzame obligatie-ETF

UBS lanceert een duurzame eurozone bedrijfsobligatie-ETF die de Barclays MSCI Euro Area Liquid Corporates Sustainable Index volgt.

UBS AM lanceert een duurzame eurozone bedrijfsobligatie-ETF. Deze nieuwe ETF volgt de Barclays MSCI Euro Area Liquid Corporates Sustainable Index, die bestaat uit in euro's uitgegeven investment grade-obligaties uitgegeven door bedrijven uit de eurozone.

De obligaties die zijn opgenomen in de index voldoen volgens UBS aan stricte duurzame criteria waarbij gescreend wordt op:

  1. ESG-ratings (alleen bovengemiddelde bedrijven worden opgenomen).
  2. Screening op controversiele activiteiten (op basis van een rating methodiek)
  3. Een uitsluitingsbeleid (bedrijven die betrokken zijn bij alcohol, gokken, tabak, wapens, pornografie en genetisch gemanipuleerde organismen worden uitgesloten).

Met deze nieuwe ETF komt de duurzame range van UBS ETF uit op negen stuks. Sinds een jaar zijn een groot aantal UBS ETF's ook aan Euronext Amsterdam verhandelbaar. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus