Nieuws

COO Schlatmann weg bij ING

Bart Schlatmann, operationeel directeur van ING Nederland heeft de bank op 1 januari verlaten.

Bart Schlatmann, operationeel directeur van ING Nederland heeft de bank op 1 januari verlaten, schrijft het FD. Volgens een woordvoerder van de bank is Schlatmann op eigen initiatief vertrokken. Nadere toelichting werd niet gegeven.

De 47-jarige Schlatmann is in 2010 benoemd tot operationeel directeur (COO) van de Nederlandse tak van ING. Hij wordt gezien als een van de drijvende krachten achter de metamorfose van 'traditionele’ naar digitale bank. Schlatmann stond mede aan de basis van het 'agile' werken, waarbij een substantieel deel van verantwoordelijkheden van managementteams verschoof naar teams lager in de organisatie.

Na zijn studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam is Schlatmann in 1995 als global managementtrainee begonnen bij ING. Na zijn stage is hij gestart bij ING Investment Management als portfoliomanager in Atlanta, Georgia. Terug in Nederland werkte hij een aantal jaren bij Postkantoren BV, waarna hij in 2003 aan de slag ging als managing director corporate Ccients bij Nationale Nederlanden.

In 2006 maakte Schlatmann de overstap naar Postbank, waar hij als lid van de directie verantwoordelijk was voor intermediaire zaken, postbank advies, kantoren en postbank verzekeren. Vanaf 2007 leidde Schlatmann de integratie van ING en Postbank. Sinds september 2010 tot begin dit jaar was hij als chief operating officer ING Nederland verantwoordelijk voor producten, operations, changemanagement en procesmanagement. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen