Nieuws

Must read: Gevaarlijk aandelenjaar

Plus: Rustig aan met de rente, hoe hedgefunds echt rijk worden, een vals koopsignaal en de nulmeting voor Trump.

Gevaarlijk aandelenjaartje
Als het zo hard blijft gaan met de Amerikaanse dollar dan wordt het een ‘gevaarlijk jaar’ voor aandelen.

Rustig aan met de rente
Toch nog goed nieuws voor aandelenkoersen: de ECB verhoogt de rente pas in 2020. Kijk ook nog even terug: Draghi over geduld. 

Kruimelkoek
George Soros: Europa desintegreert maar valt niet uit elkaar.

Oligarchindex
Bloomberg lanceert op de dag van de inauguratie van Donald Trump de oligarchindex die het niet geheel verrassend al 17% in de plus staat. 

Zorgen of geen zorgen
Geen recessie dit jaar in de Verenigde Staten, maar beleggers hebben alle reden tot zorg, zegt Bill McQuaker van Fidelity. Het tegengeluid komt van James Swanson van MFS: geen president kan de bedrijvencyclus veranderen.

Nulmeting van de VS
Het Amerika dat Trump onder zijn hoede krijgt in kerncijfers. Dit cijfer is overigens nauwelijks te verbeteren. Onder Obama heeft de Amerikaanse beurs de beste prestaties ooit laten zien.

Failliet
Een defaultstorm raast over Chinese junk bonds. Daarbij helpt die tegenvallende groei ook niet echt mee. 

Van rendementen wordt een hedgefonds niet rijk
Gemiddeld is een hedgefonds binnen 20 jaar rijken dan zijn klanten. Een goedkoop indexfonds heeft daar bijna 1.500 jaar voor nodig. Ofwel: hoe hedgefondsen echt rijk worden.

 

Belangenverstrengeling
Wall Street-analisten geven niet altijd een koopsignaal om het aandeel koopwaardig is. Soms doen ze het om de top van een bedrijf te mogen spreken.

Gamen en beleggen
Hoe multiplayer-gamen ETF-portfolio’s kan veranderen. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen