Nieuws

db X-tracker tien jaar oud

Het ETF-platform van Deutsche Asset Management viert de tiende verjaardag van zijn eerste db X-trackers.

Het ETF-platform van Deutsche Asset Management (Deutsche AM) viert de tiende verjaardag van zijn eerste db X-trackers.

De allereerste db X-tracker, de db X-tracker MSCI World Index UCITS ETF, heeft nu ruim 2,5 miljard euro onder beheer, aldus de vermogensbeheerder. De ETF kreeg in januari 2007 zijn eerste notering op de Deutsche Börse.

Momenteel is er ongeveer 57 miljard belegd dollar in de ETF’s van Deutsche AM die genoteerd staan in Europa en Azië. In de ETF’s met notering in de Verenigde Staten staat ongeveer 13 miljard dollar uit.

Het fondsenaanbod telt nu ruim 200 ETF's in alle belangrijke beleggingscategorieën. Inmiddels is het db X-trackers platform omgevormd van een aanbieder van synthetische ETF’s, tot wat nu de op een na grootste aanbieder van fysieke ETF’s is in Europa, met een meerderheid van het beheerd vermogen belegd in fysieke ETF’s.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie