Nieuws

Smog China speelt duurzaam in kaart

Door de smog zou de Chinese overheid in 2017 wel eens meer handel in green bonds kunnen toelaten.

In het kader van een geluk bij een ongeluk: in Bejing is er al weken ernstige smog. Elke winter is het raak in de Chinese hoofdstad en ook andere steden hebben te kampen met ernstige luchtvervuiling.

De slechte luchtkwaliteit zou er wel eens voor kunnen zorgen dat de Chinese overheid meer handel in green bonds toelaat. Dit verwacht Guotai Junan Securities, de grootste uitgever van deze producten. 

Zij vinden dat de overheid duurzame beleggingen een boost moet geven, zeker nu een analist van de People's Bank of China heeft gezegd dat de ze overheid aanraden om belastingverlagingen te bieden aan beleggers die duurzamer beleggen, aldus Bloomberg.

China wil 2,5 biljoen yuan investeren in duurzame energie tot 2020 en heeft maatregelen genomen om de vervuiling terug te dringen in aanloop naar de G20-meeting in Hangzhou in september 2017. 

 

Duurzaam beleggen anno 2017

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie