Nieuws

Source de goedkoopste?

De felle kostencompetitie in de ETF-industrie bereikt nu ook de grondstoffensector. Zegt Source.

Source heeft vorige week met grote trots een synthetische grondstoffen-ETF gelanceerd. Finally, the ETF we've all been waiting for! De ETF geeft het rendement van de Bloomberg Commodity Index (minus kosten) en belegt daarvoor in Amerikaans schatkistpapier door middel van swaps.

Dat maakt de ETF niet uniek, maar wel de kostenstructuur. Volgens Source is de nieuwe ETF, die 0,40% kost, de helft goedkoper dan vergelijkbare ETF's.

Source lanceert goedkope grondstoffen-ETF
Klik op de afbeelding voor een grote versie

Source schrijft: "While in the last few years the European ETF market has witnessed substantial fee reductions across ETFs tracking a wide range of major equity and bond benchmarks, commodity ETFs have been less involved in such re-pricing. They maintain an higher cost structure, as average management +swap fees usually amounts to over 80bps."

Het zou goed kunnen dat geen ETF, die de Bloomberg Commodity Index volgt, zo goedkoop is als de nieuwe ETF van Source, maar goedkopere grondstoffen-ETF's zijn er wel degelijk te vinden. Neem bijvoorbeeld de Lyxor Commodities Thomson Reuters/Corecommodity CRB TR UCITS ETF C-EUR. Die is ook synthetisch en kost beleggers volgens Morningstar 0,35% per jaar. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alles over de rente