Nieuws

Hedgefonds Carl Icahn 20% armer

Auw, superbelegger Carl Icahn heeft een baaljaar achter de rug. Zijn hedgefonds verloor 20% aan waarde.

Auw, superbelegger Carl Icahn heeft een baaljaar achter de rug. Zijn zes miljard grootte hedgefonds verloor 20% aan waarde. En dat nadat het fonds in 2015 al dik 18% verloor, aldus Barron's. 

Icahn was er bearish in 2016 en had met het fonds grote shortposities op Amerikaanse aandelen. Laten die het nu lekker gedaan hebben, helemaal met de Trumprally. De S&P 500 won 10% in 2016.

Het hedgefonds van Icahn had aan het eind van het derde kwartaal een nettoshortpositie van 138%. Hoe het fonds in het vierde kwartaal belegde is nog niet bekend. Amerikaanse fondsen maken achteraf bekend welke posities ze hadden, maar daar gaat doorgaans een paar maanden overheen.

Het is opvallend dat Icahn zo negatief was over 2016, aangezien hij zelf een voorstander was van Trump in het witte huis. Maar met zijn fonds heeft hij daar blijkbaar niet op ingespeeld. Alhoewel, hij gaf aan aandelen gekocht te hebben op de verkiezingsdag, maar wellicht waren die vooral bedoeld om zijn nettoshortpositie af te bouwen. 

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen